RAY EARLE

Raymond van Haalen is misschien wel de meest smaakvolle gitarist van Nederland. Thuis in vele stijlen, maar in de rootsy American sounds van Steve Duke & The Earles voelt hij zich echt thuis.

PETER EARLE

Peter van den Bos is een zeer ervaren en veelgevraagd violist, niet alleen in het Americana- en countrygenre. Ook jazz en hypermoderne muziek gaat hij niet uit de weg. Op het podium bij Steve Duke & The Earles komt deze beer van een vent (bijna 2 meter) uit zijn schijnbare winterslaap.

STEVE DUKE

Erik van Oijen is een groot bewonderaar van de singer songwriters in de Americanatraditie. Steve Earle is de grootste songwriter, maar andere zangers beïnvloeden hem net zozeer. En niet alleen Amerikaanse. Dat resulteert in een uniek amalgaam van donker, licht, hard zacht en ruw en teder.

JOHN EARLE

Steady, puntig. op de toon, absoluut gehoor. John Ariëns is altijd op zoek naar een verrassende of ontroerende harmonie. Drijvende kracht achter band en concept. Basgitaar en contrabas.

BART EARLE

Bart Versteegh is een steeds terugkerende factor in het muzikale leven van de Earles. Al vanaf zijn vijftiende maakte hij met hen muziek, destijds nog wel als begenadigd pianist en songschrijver. Het schrijven en toetsen spelen pakt hij weer wat op, maar op het podium zien we hem nu nog vooral achter de drums. Dat doet hij met net zoveel verve.